• Gecertificeerde kwaliteit
  • Sinds 1964 actief
  • Allround dienstverlening
  • Ook voor verhuur van materieel

Waterbouw

Voor ontwerpen, aanleg en onderhoud van waterbouwkundige werken

Specialist in aanleg en onderhoud van natte infrastructuur

Zoekt u een vakkundig waterbouwbedrijf binnen de natte infrastructuur? Pannekoek GWW B.V. is specialist binnen het complete werkgebied van de constructieve waterbouw. Een groot deel van onze werkzaamheden voeren wij uit binnen de natte infrastructuur. Onze werkzaamheden beslaan het volledige spectrum van de constructieve waterbouw. Dat gaat bijvoorbeeld om kadebouw, oeverwerkzaamheden en sluisrenovaties. Maar ook de realisatie en aanleg van bruggen, (oppervlakte)gemalen, damwanden, stuwen, beschoeiing, steigers, regelwerken, afmeervoorzieningen en vistrappen. Kortom: waterbouw in de meest ruime zin van het woord. Meer weten? Bel of mail ons voor meer informatie over wat wij op het gebied van waterbouw voor u kunnen betekenen.

Leefomgeving optimaliseren

Als allround grond-, weg- en water bouwbedrijf helpen we u bij Pannekoek GWW B.V. bijvoorbeeld ook met (natte) infrastructurele projecten. Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden verschillende gebieden in de leefomgeving, ofwel binnengebieden en buitengebieden in en rond steden en dorpen waar we allemaal gebruik van maken: van woonwijken, tot provinciale wegen, verkeersbruggen en waterwegen. Wij verzorgen ook het complete civieltechnische ontwerp. Daarnaast is ook de volledige uitvoering van kunstwerken als bruggen, duikers en tunnels is bij ons in vertrouwde handen.

Multidisciplinair werken

Multidisciplinair werken staat centraal binnen onze activiteiten in de constructieve waterbouw. Of het nu gaat om de aanleg van stuwen, steigers, bruggen of de bouw van een complex oppervlakte gemaal : we pakken onze werkzaamheden geïntegreerd aan. Wij zijn graag verantwoordelijk voor het complete proces, van ontwerp tot realisatie en oplevering. De diverse disciplines die nodig zijn voor waterbouw en alles wat daarbij komt kijken hebben wij allemaal in huis. Het maken en onderhouden van damwandconstructies (staal, hout én kunststof), het verzorgen van heiwerk, kadeonderhoud, sloopwerk en betonconstructies – bij ons kunt u terecht voor het complete pakket!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op.

Waterbouw en peilbeheer

Schone sloten en kanalen zijn belangrijk voor aanvoer- en afvoer van water. Publieke wateren in de leefomgeving moeten goed worden onderhouden en schoon blijven om wateroverlast in natte perioden te voorkomen. Dat is zeer belangrijk in de droge periodes, omdat er dan water aangevoerd en vastgehouden moet worden (waterberging). In natte tijden is het juist belangrijk dat water afgevoerd worden. Het hiervoor benodigde baggerwerk om sloten en vaarten op goede diepte te houden is één van onze specialiteiten. Wij houden ons altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond overheidsbeleid en regelgeving rond baggerwerk. En bagger voeren wij altijd volgens de geldende milieuwetgeving af. Wij denken mee met waterbeheerders over de natuur- en milieuaspecten.

Maaiwerkzaamheden

Om een goede doorstroming in het watersysteem mogelijk te houden, moet op het talud en onder de waterlijn maaiwerk verricht worden bij sloten, kanalen, grachten en vaarten. Hiervoor verwijderen wij kroos, riet en ander overbodig groen vakkundig en wij voeren dat af. Met maaikorven kunnen wij onder water maaien. Een maaikorf is een hydraulisch aangedreven korf met messenbalken die over elkaar schuiven. Hierdoor worden water- en oeverplanten in één werkgang afgeknipt en meegenomen. Hiervoor beschikken wij bij Pannekoek GWW B.V. uiteraard over de juiste mensen en de machines die daarvoor nodig zijn.

maaien onder water

Beschoeiing: bescherming van oevers en bruggen

Ook het aanbrengen van beschoeiing kunt u gerust overlaten aan Pannekoek GWW B.V.. Een beschoeiing is bedoeld om oevers en bruggen te beschermen tegen de nadelige invloeden van het water. Een damwand wordt gezet als het hoogteverschil tussen water en land groot is. Aanvaarbeveiligingen en meerpalen bij bruggen zorgen ervoor dat schepen remmen en aanmeren en dienen vooral als bescherming voor bruggen.

damwand

Kwaliteit is onderdeel van onze service

Kwaliteit is een belangrijk onderdeel van de service die wij bieden aan (overheids)organisaties, bedrijven en particulieren. Onze medewerkers beschikken over de juiste kennis en ervaring om ieder waterbouw project tot een succes te maken. Zowel op het bedrijfsbureau als in de uitvoering van al uw waterbouw beschikken wij over gediplomeerde werknemers die staan voor hun vak. Ons personeel varieert in leeftijd en vormt zo een goede mix van ervaring en enthousiasme. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze medewerkers altijd de beste materialen tot hun beschikking hebben om de beste service en kwaliteit aan u te bieden. Daarbij hebben wij een modern en duurzaam wagen- en machinepark in huis om de complete regio te kunnen bedienen op het gebied van waterbouw projecten en kunnen wij onder alle omstandigheden producten leveren die voldoen aan de verwachtingen van iedere klant. Bij ons kunt u verder rekenen op:

  • Gecertificeerde kwaliteit: NEN-EN-ISO 9001, VCA** en SIKB 7000
  • MVO & Veiligheid: Safety Culture Ladder en CO2-prestatieladder
  • Sinds 1964 actief
  • Allround dienstverlening in grond-, weg- en waterbouw
  • Ook voor verhuur van materieel

Meer ruimte door water afbakenen

Het afbakenen van water langs een perceel kan veel extra ruimte opleveren. Dat geldt voor zowel de publieke als de private ruimte. Loopt een tuin bijvoorbeeld schuin af naar het water, dan kunnen wij een beschoeiing plaatsen op de grens van water en land. De beschoeiing heeft dezelfde hoogte als de grond waar het water aan grenst. De aflopende gedeelten vullen we daarna aan met aarde, waardoor er meer vierkante meters ontstaan. Ook kunnen wij daar eventueel steigers bij aanleggen.

Vistrappen bij stuwen

Als onderdeel van onze waterbouwkundige werkzaamheden die we u bieden, kunnen we naast het bouwen, reviseren en onderhouden van een stuw of visvriendelijk gemaal, ook vistrappen aanleggen, zodat de stuw vispasseerbaar wordt. Bij een visvriendelijk gemaal worden visvriendelijke pompen toegepast om zo vispasseerbaarheid te kunnen bieden. Indien gewenst kunnen we deze vispassage inclusief automatische schuifafsluiters maken.

Direct offerte waterbouw aanvragen

Vraag nu uw offerte waterbouw bij ons aan of neem contact op om uw waterbouw project, of het verzorgen van een natte infrastructuur, met ons te bespreken. Bel ons via 0578-578 670, of stuur een e-mail naar info@pannekoekgww.nl.