• Gecertificeerde kwaliteit
 • Sinds 1964 actief
 • Allround dienstverlening
 • Ook voor verhuur van materieel

Infiltratievoorziening

Advies, levering en plaatsing van infiltratievoorziening

Infiltratievoorziening regenwater plaatsen door Pannekoek GWW B.V.

Bij Pannekoek GWW kunt u terecht voor het aanbrengen van een infiltratievoorziening.
Door het plaatsen van een infiltratievoorziening kunt u overtollig regenwater infiltreren en bergen. Dat is in tijden van toenemende regenval en een zakkende grondwaterspiegel een goede oplossing voor het tegengaan van wateroverlast. Zeker op plekken met meer en meer verharde oppervlakten, zoals in verstedelijkte gebieden, is het plaatsen van de infiltratievoorziening een duurzame oplossing en levert een bijdrage om het regenwater ter plaatse in de bodem te infiltreren. Pannekoek GWW B.V., specialist in grond-, water- en wegenbouw, levert en plaatst infiltratievoorzieningen bij uw bouwproject. Ook op bedrijventerrein zijn er diverse mogelijkheden voor waterberging onder de verharding, zonder dat dit invloed heeft op de beschikbaarheid van het terrein.

Waarom een infiltratievoorziening?

We krijgen in ons land steeds meer te maken met wateroverlast. De klimaatverandering die zorgt voor hogere temperaturen, zorgt tegelijkertijd ook voor meer verdamping van het oppervlaktewater en – door het oppompen voor beregening – voor een lagere grondwaterstand. Vanuit de infiltratievoorziening, zoals IT-riool, infiltratiekratten, wadi’s, etc. zakt het opgeslagen water vertraagd weg in de bodem. Deze oplossingen zijn interessant voor zowel kleine als grote oppervlaktes.

Welke soort infiltratiesysteem plaatsen?

Bij Pannekoek GWW B.V. kunt u zelf bepalen welke type infiltratievoorziening u plaatst. Dit kan zowel aan de oppervlakte als ondergronds. De meeste opdrachtgevers geven de voorkeur aan bovengrondse infiltratie (Wadi), afhankelijk van de beschikbare ruimte op het terrein. Het type infiltratievoorziening kan afhangen van:

 • de hoogte van de grondwaterstand
 • de doorlaatbaarheid van de bodem
 • de locatie
Infiltratievoorziening
Wadi aanleggen

Waarom Pannekoek GWW B.V. voor uw infiltratievoorziening?

Als specialist in grond-, water- en wegenbouw hebben wij veel ervaring in het aanbrengen van infitratievoorzieningen. Het komt veelvuldig voor in de vorm van een infiltratie-riool. Ook zijn er mogelijkheden, zoals een ondergronds krattensysteem, infiltratieriool of een bergingsbassin in de vorm van vijver of Wadi.

Gegarandeerde gecertificeerde kwaliteit

Kwaliteit is een zeer belangrijk onderdeel van de service die Pannekoek GWW B.V. biedt aan (overheids)organisaties, bedrijven en particulieren. Waar kunt u bij ons verder op rekenen?

 • Gecertificeerde kwaliteit: NEN-EN-ISO 9001, VCA** en SIKB 7000
 • MVO & Veiligheid: Safety Culture Ladder en CO2-prestatieladder
 • Sinds 1964 actief
 • Allround dienstverlening in grondverzet en weg- en waterbouw
 • U kunt ook bij ons materieel huren met machinist voor uw werkzaamheden

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen voor wegenbouw

Wilt u voor een infiltratiesysteem plaatsen ook gebruik maken van de diensten en de gecertificeerde kwaliteit van Pannekoek GWW B.V.? Of wilt u hiervoor een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op 0578-578 670, of stuur een e-mail naar info@pannekoekgww.nl.