• Gecertificeerde kwaliteit
 • Sinds 1964 actief
 • Allround dienstverlening
 • Ook voor verhuur van materieel

Bouw/woonrijp maken

Wij maken uw grond woonrijp

BRM en WRM door de specialisten van Pannekoek GWW B.V.

Om grond of een bouwterrein bouwrijp te maken (BRM) of woonrijp te maken (WRM) zijn veel grondverzet- en/of graafwerkzaamheden nodig. Pannekoek GWW B.V. is de specialist in Gelderland en de omliggende regio voor het bouwrijp maken of woonrijp maken van te exploiteren gronden. Wij verrichten deze werkzaamheden al vele decennia voor de nutsbedrijven, waterschappen en overheden in Nederland. Daarnaast hebben wij ook al talloze kleine en grote projecten gerealiseerd voor bedrijven, woningbouwverenigingen en particulieren. Het ontgraven en verzetten van grond is vaak het eerste stadium van een veel omvangrijker (bouw)project. Wij weten als geen ander dat het juist bij deze werkzaamheden aankomt op nauwkeurigheid, efficiƫntie en vakkennis. Neem voor BRM en/of WRM contact op met Pannekoek GWW B.V..

Grond bouwrijp maken (BRM)

Na een grondaankoop volgt in de meeste gevallen de fase van grondexploitatie, ofwel het bouwrijp maken van het bouwgrond. BRM is een bouwgrond (terrein) gereed maken voor de bouw die erop gaat plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een terrein rijp te maken voor de aanbouw van woningen of een nieuwe weg. Werkzaamheden die tot het BRM gerekend worden zijn onder andere:

 • verwijderen van struiken, boomwortels en puin
 • profileren en egaliseren van percelen
 • aanleggen van keerwanden en beschoeiingen
 • het aanbrengen van sleuven voor riolering en kabels
 • grondverzet

Bouwterrein woonrijp maken (WRM)

Woonrijp maken houdt het afwerken van openbare delen van een bouwterrein voor uiteindelijk gebruik in. Het vindt plaats aan het einde of na de afronding van de bouwactiviteiten. Zo wilt u bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk sfeervol en leefbaar maken. Woonrijp maken omvat dus het aanbrengen van voorzieningen, zoals definitieve verhardingen, afwateringssystemen, straatverlichting, straatmeubilair en groenvoorzieningen. Hierna is het terrein is klaar voor bewoning!

Woonrijp maken

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom Pannekoek GWW B.V.

Als het gaat om grondwerk in Gelderland en omstreken voor BRM en WRM staat Pannekoek GWW B.V. voor u klaar met een uitgebreid modern, duurzaam machinepark en gediplomeerde vakmensen. Kwaliteit is een belangrijk onderdeel van de service die wij bieden aan (overheids)organisaties, bedrijven en particulieren. Onze medewerkers staan voor u klaar om ieder BRM en WRM project tot een succes te maken. Daarnaast hebben we een eigen volledig uitgerust modern en duurzaam wagen- en machinepark in huis om de hele regio te bedienen op het gebied van grond-, weg- en waterbouwkundige projecten. Zo kunnen wij onder alle omstandigheden producten leveren die voldoen aan de verwachtingen van elke klant. Bij ons kunt u verder rekenen op:

 • Gecertificeerde kwaliteit: NEN-EN-ISO 9001, VCA** en SIKB 7000
 • MVO & Veiligheid: Safety Culture Ladder en CO2-prestatieladder
 • Sinds 1964 actief
 • Allround dienstverlening in grond-, weg- en waterbouw
 • Ook voor verhuur van materieel

Contact opnemen voor BRM en WRM projecten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Pannekoek GWW B.V. rond het bouwrijp en woonrijp maken van uw terrein? Wilt u een offerte aanvragen of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via 0578-578 670, of stuur een e-mail naar info@pannekoekgww.nl.