• Gecertificeerde kwaliteit
  • Sinds 1964 actief
  • Allround dienstverlening
  • Ook voor verhuur van materieel

HISTORIE

Al 40 jaar de specialist

Historie

De basis van ons huidige bedrijf is al ruim vijftig jaar geleden gelegd. In 1964 werd loon- en grondverzetbedrijf J.L. Pannekoek B.V. opgericht. De onderneming groeide in de loop der jaren uit tot een betrouwbare partner in de GWW-sector.

historie van pannekoek gww

Overname

Na dertig jaar namen Wim Moerkerken en Joop Fikse het bedrijf over. Beide heren brachten veel kennis en ervaring met zich mee, opgedaan tijdens hun werkzaamheden bij middelgrote aannemersbedrijven. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf zich binnen enkele jaren kon presenteren als gerenommeerd aannemersbedrijf, onder de naam Pannekoek GWW B.V.

Ontwerpafdeling in eigen beheer

Door de komst van een eigen bedrijfsbureau met ontwerpafdeling in 1999, kan het ontwerp en de voorbereiding van projecten binnen ons eigen bedrijf plaatsvinden. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op de steeds groter wordende vraag van onze opdrachtgevers om deel te nemen aan innovatieve aanbestedingsvormen (o.a. Design en Construct, Bouwteam, Best Value Procurement).

De zero’s

Sinds 2000 heeft Pannekoek GWW B.V. zich gespecialiseerd in het uitvoeren van opdrachten op en nabij waterzuiveringsinstallaties. In beginsel betroffen dit vooral de civiele en bouwkundige werkzaamheden welke komen kijken bij het renoveren, verbouwen en/of nieuwbouwen van waterzuiveringen, gemalen en transportsystemen. In een later stadium zijn hier ook de werktuigbouwkundige werkzaamheden aan toegevoegd. Deze projecten worden sindsdien naast de bestaande GWW-werkzaamheden uitgevoerd.

In het jaar 2008 nam Wouter van Ee het roer over, die dan al ruim tien jaar werkzaam is binnen Pannekoek GWW B.V. Met zijn kennis en ervaring heeft hij de ontwikkeling van Pannekoek GWW B.V. verder voortgezet en gemaakt tot het bedrijf wat het hedendaags is.

En nu?

Het voortzetten van dit prachtige bedrijf, dat is de doelstelling van Wilco Kamphuis, Mark Boudewijns, Tom Rodenburg, Bjorn Jacobs en Remco Schuiteman. Deze vijf voormalige werknemers, die al jaren werkzaam zijn binnen het het bedrijf en daarbij de belangrijke keyfuncties bezetten, zijn vanaf 1 januari 2022 eigenaar van Pannekoek GWW B.V.