Start realisatie project nieuwbouw gemaal De Neust in Tricht!

Datum: 14-01-2020

Begin oktober 2019 is Pannekoek GWW B.V. gestart met werkzaamheden op locatie in Tricht. Er is aangevangen met de nieuwbouw van de kroosbrug ten behoeve van de nieuwe kroosreinigerinstallatie in de Bisschopsgraaf (afvoerwatergang vanuit polder richting gemaal). De nieuwe kroosreinigingsinstallatie wordt op de nieuwe kroosbrug geplaatst.

Aan weerszijden van de watergang zijn vleugelwanden van stalen damwand met betonnen deksloven geplaatst. Deze vleugelwanden dienen enerzijds als opsluiting van de bodembescherming en anderzijds als fundatie van de betonnen landhoofden van de kroosbrug. De kroosbrug heeft een overspanning van ca. 21 meter en is 4,40 meter breed. De kroosbrug heeft twee tussensteunpunten in de watergang bestaand uit stalen buispalen met prefab betonnen kespen. Over ca. 400 m2 bodemoppervlak van de watergang is het baggerslib en waterbodem verwijderd. Het vrijgekomen materiaal is in de nabijheid in een depot gezet. Hiervoor heeft Pannekoek GWW B.V. een rupskraan op pontons en baggerbak toegepast. Op de oostelijke oever van de Bisschopsgraaf is een gewapende betonnen container opstelplaat (9,80 x 3,60 meter) gerealiseerd ten behoeve van de afworp van het vuil van de kroosreinigingsinstallatie.

Er wordt een innovatieve krooshekreiniger (type BTM1000 fabr. Bosker) geplaatst. Deze reiniger heeft de voordelen van een bovenloopreiniger maar dan zonder toepassing van hydrauliek (elektrisch aangedreven). Begin februari 2020 wordt de kroosreinigingsinstallatie getest af fabriek waarna deze gemonteerd en inbedrijf gesteld zal worden op locatie. Tevens worden de leuning- en hekwerken op de kroosbrug en vleugelwanden gemonteerd.

Start realisatie project nieuwbouw gemaal De Neust in Tricht!

Overig nieuws

Kwaliteit gegarandeerd

Pannekoek GWW B.V. staat voor kwaliteit. Wij kunnen onder alle omstandigheden producten leveren die voldoen aan de verwachtingen van elke klant. Lees hier waarom →

Of het gaat om werkzaamheden op het gebied van civiele techniek of natuurbouw, een goede kwaliteit is gewaarborgd. Wij beschikken over NEN-EN-ISO 9001:2015, VCA** 2017/6.0, Safety Culture Ladder, SIKB 7000 en BRL-K14020/01 certificatie.

Zowel op het bedrijfsbureau als in de uitvoering beschikt Pannekoek GWW B.V. over gediplomeerde werknemers die staan voor hun vak. Ons personeel varieert in leeftijd en vormt zo een goede mix van ervaring en enthousiasme. Door gebruik te maken van ons uitgebreide wagenpark en modern en veilig materieel, is ons personeel in staat om onder verschillende omstandigheden goed werk af te leveren.

logo SIKB logo VCA logo iso logo co2 prestatieladder