Nieuwbouw gemaal De Neust in Tricht

Datum: 13-06-2019

In de gemeente West Betuwe gaat Pannekoek GWW B.V. in opdracht van Waterschap Rivierenland het nieuwe oppervlaktegemaal De Neust inclusief een vrije aflaat met vispassage realiseren. Dit ter vervanging van de huidige gemalen Tricht en De Neust. De huidige gemalen dienen vernieuwd te worden omdat er onvoldoende capaciteit is om bij hevige regenval het water uit de polder te malen. Het vernieuwen en vergroten van gemaal De Neust levert voldoende afvoercapaciteit en bedrijfszekerheid op voor de komende 30 jaar. Het huidige gemaal Tricht wordt na de nieuwbouw van gemaal De Neust buiten bedrijf gesteld. De huidige monumentale bovenbouw van gemaal Tricht wordt behouden en teruggeplaatst in de toekomstige situatie van gemaal De Neust.

De voorbereidende werkzaamheden zijn recent gestart. De verwachting is dat in de tweede helft van 2019 de schop daadwerkelijk de grond in gaat. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.  

Nieuwbouw gemaal De Neust in Tricht

Overig nieuws

Kwaliteit gegarandeerd

Pannekoek GWW B.V. staat voor kwaliteit. Wij kunnen onder alle omstandigheden producten leveren die voldoen aan de verwachtingen van elke klant. Lees hier waarom →

Of het gaat om werkzaamheden op het gebied van civiele techniek of natuurbouw, een goede kwaliteit is gewaarborgd. Wij beschikken over NEN-EN-ISO 9001:2015, VCA** 2017/6.0, Safety Culture Ladder, SIKB 7000 en BRL-K14020/01 certificatie.

Zowel op het bedrijfsbureau als in de uitvoering beschikt Pannekoek GWW B.V. over gediplomeerde werknemers die staan voor hun vak. Ons personeel varieert in leeftijd en vormt zo een goede mix van ervaring en enthousiasme. Door gebruik te maken van ons uitgebreide wagenpark en modern en veilig materieel, is ons personeel in staat om onder verschillende omstandigheden goed werk af te leveren.

logo SIKB logo VCA logo iso logo co2 prestatieladder